Langevann, sommerens første telttur!

Jada, får prøve å være litt raskere med innlegget denne gangen… 😉

Fredag 3.Juli, mens vi var i matbutikken, bestemte vi oss for å dra på telttur i Østmarka samme helg. Nærmere bestemt til Langevann. Vi handlet inn litt enkel mat, som grillpølser med tilbehør, polarbrød og noe tubeost.
Hjemme igjen, var det å finne fram diverse utstyr: Telt, soveposer, liggeunderlag, klær, ryggsekker o.s.v… Yngstesønnen ble fortalt at han skulle være med, uten de helt store protestene. 🙂

Lørdag morgen var det igjen strålende sol, og vi tok det med ro. Som sagt liker jeg å slappe av med en rolig frokost og lese avisen. Men vi pakka ferdig, og hadde funnet ut at vi trengte å dra innom XXL på veien. Gubben trengte sovepose, og yngstemann trengte en sekk! Som jeg skrev i forrige innlegg, hadde Gubben kjøpt seg ny sekk. Til da hadde vi fire hatt 1 sekk på deling! En sekk som ble kjøpt inn til eldstemanns leirskole opphold, for 6 år siden. Gubben ønsket seg en sovepose, for den han hadde ble overlatt til yngstemann som hadde vokst ut av sin egen for lenge siden.

På XXL Alna kjøpte vi sovepose, Alta Wide, mark til fisking, men ingen sekk. De hadde ikke en som passet våre ønsker. Da er det greit med G-sport rett over veien. Det fant vi en McKinley sekk på ca 35 liter. Enkel dagstursekk til 399,-! Satt ned fra 599,-. Vi kjøpte også et par poser med Tur-Mat.
Vi gjorde en stopp til for å kjøpe noe brus og digg. Må nesten det for å tilfredstille en 16-åring. 🙂

Telttur Langevann 002

Telttur Langevann 001

Så kjørte vi ned til Grønnmo, utfartsparkeringen der. Litt ompakking til den nye sekken, så var vi klare til å gå. Det fine med å parkere på Grønnmo, er at det er bare 1 time og gå inn til Langevann. Det dumme akkurat den dagen var at det var sommerens varmeste dag så langt, så både jeg og yngstemann fikk vondt i hodet på vei innover. Til tross for mye væskepåfyll… Og Gubben fikk stort gnagsår på den ene hælen. Han lærte i det minste å ikke gå uten sokker i turskoa sine.

Vel fremme ved Langevann tok det ikke mange minuttene før Gubben hadde tatt på seg badeshortsen og hoppa ut i vannet. Både jeg og yngstemann tok på badetøy, men brukte adskillig lengre tid på å komme oss uti. Issi stakars, sto igjen på land og peip.
Ville gjerne ut til oss, men syntes tydeligvis at dette var noe skumle greier. Jeg svømte tilbake til henne, tok tak i selen hennes og “hjalp” henne uti vannet. Det gikk kjempefint! Svømte noen meter utover før hun snudde og svømte inn igjen. Flinke jenta vår! 🙂

Telttur Langevann 004

Telttur Langevann 005

Telttur Langevann 007

Vi fant et greit sted å slå opp teltet på, og begynte på litt mat. Delte på et par poser med Tur-Mat, da det var litt tidlig å tenne bål for å grille pølser.
Det var veldig godt å bare sitte på en knaus ved vannet og bare slappe av. Ta det helt med ro og bare stirre utover vannet. (her ble det mye “bare”…)
Vi var ikke de eneste som hadde slått opp telt ved Langevann, men de andre var på andre siden av vannet og langt fra hverandre så det føltes slett ikke folksomt ut.

Telttur Langevann 014

Telttur Langevann 016

Telttur Langevann 017

I samme øyeblikket fiskestanga var gjort klar, ble det vindstille. Fisken beit ikke, men det gjorde knotten! “Mygga, det beste middelet mot mygg og knott.” My ass….
Det hjalp ikke veldig å tenne bål heller, annet enn at vi fikk stillet sulten med grillpølser. Ingenting er som bål-stekte pølser! Vi klarte allikevel å bli sittende ute en stund til, hadde husket å ta med mygghattene våre. Bare yngstemann som flykta inn i teltet. Issi ble etter hvert helt sprø av all knotten, visste ikke helt hvor hun skulle gjøre av seg, flytta seg rundt hele tida, og gned seg ned i blåbærlyngen… Så vi ga opp, og krabba inn i teltet.
Vi hadde tenkt at Issi skulle ligge ute i den ytterste delen av teltet, men det var ikke aktuelt for henne! Der var det mer mygg og knott, så hun slo seg ikke til ro før vi tok henne inn til oss i inner-teltet.

Telttur Langevann 018

Telttur Langevann 029

Det er litt vanskelig å sove godt i et telt. Teltet vårt er et fire-manns telt, vi var tre fullvokste mennesker og en hund. Selv om Issi lå nederst i teltet, hadde det ikke vært plass til en person til. Det finnes neppe noen mennesker som ligger heeelt stille, flatt ut på ryggen en hel natt…. Det er jo sånn de tegningene til telt ser ut.

Vel, vel…. Det var vel Gubben som sov aller dårligst av oss. Jeg bråvåkna kl 09 da han kledde på seg, så jeg og yngstemann sto opp vi også. Satte oss ut i sola på knausen og lagde litt enkel frokost. Jeg hadde kjøpt en tur-kaffe som kom i porsjonspose, bare hell på kokende vann, vent litt, og kaffen er klar til servering. Funka fint den! 🙂

Telttur Langevann 001

Etterpå var det ikke så mye annet å gjøre enn å pakke sammen. Vi var klare til å gå kl 12, og var tilbake ved bilen kl 13. Hjemme igjen til 13.30. Og det var ingen overraskelse at jeg da kunne vekke eldstemann…

Det var uansett en fin tur, og vi lærte litt av den.
– Ikke ta med fullt så mye digg! Litt unødvendig å ta med halvparten hjem igjen…
– La det gå noe lenger tid fra man tar i bruk flåtthalsbånd for første gang, til man drar ut i flått-områder. Et par timer er ikke nok. Har funnet to store flått på Issi denne uka…
– Ikke gå uten sokker i tur-skoa når man bærer på en tung sekk. Husk i hvertfall å ta med gnagsårplaster! (vi husket det.)

Notice: Tema uten comments.php er foreldet siden versjon 3.0.0 med ingen alternativer tilgjengelig. Vennligst inkluder en comments.php-mal i ditt tema. in /customers/3/2/7/skogensdatter.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4019

Ett svar til “Langevann, sommerens første telttur!”

  1. Pappa sier:

    Flinke dere barna mine, skryt, skryt….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *