Kenneltreff

Lørdag 11.Juli var vi invitert til Snøfrost Kennel, hvor vi i fjor kjøpte Issi, til et kenneltreff.
Kennelen ligger ca 2,5 timers kjøring unna, og siden det skulle vare hele dagen, hadde vi bestilt en hytte på en campingplass fra lørdag til søndag. Godt å slippe å kjøre så langt sent på kvelden.

Vi kjørte hjemmefra litt over kl 09 lørdag morgen. Ingen sove-sent, ingen lang frokost, ingen avis-lesing… Men kaffe på termokoppen måtte jeg ha med. 🙂

Etter ca en time var vi kommet til Hvittingfoss. Da var veiene blitt smalere og mer svingete, og Issi kasta opp. Ikke første gang, for å si det sånn… Så Issi ble flytta fra buret til baksetet, og jeg satte meg ved siden av henne. Det tok ikke veldig lang tid før hun hadde ålet seg opp på fanget mitt, følte seg tydeligvis tryggere der.

Vel fremme i Ulefoss ble vi tatt imot av oppdretteren og et hylekor av nysgjerrige huskyer. De har åtte huskyer selv, og den ene tispa venter valper i slutten av juli.
Issi er litt reservert når det er mange hunder samlet på ett sted, så det var lurt at de fleste var inne i hundegården da vi kom. Det var bare to hunder som var løse i hagen; en hvalp på ca 6,5mnd fra det forrige kullet hennes, og en liten hvalp på snart 12 uker som de selv hadde kjøpt fra en annen kennel.

Etter hvert kom de andre hunde eierne med sine huskyer, men da var Issi blitt litt varm i trøya så det gikk lettere å treffe enda flere.

Kenneltreff Juli 2015 002

Kenneltreff Juli 2015 003

Planen for dagen var først en lang tur med hundene på ca 1 mil, så grilling i hagen, og et lynkurs i pelsstell.
Turen var en løype som oppdretteren selv brukte, som gikk langs en gammel gjengrodd traktorvei. Første stopp var ved Jøntvedttjønna, et lite vann hvor hundene fikk vasse litt og drukket vann. Det ble ganske varmt den dagen.
Så gikk ferden videre oppover i åsen, stedvis ganske bratt, og stedvis hindret av gamle trær som har blåst overende. På toppen ble det en pause igjen, da var både to- og firbente slitne, varme og tørste. Godt vi hadde husket å ta med vannflasker!

Kenneltreff Juli 2015 006

Kenneltreff Juli 2015 009

Kenneltreff Juli 2015 014

Kenneltreff Juli 2015 016

Etter pausen på toppen gikk det nedover igjen. Vi kom etterhvert ut på en litt bredere og “ferskere” traktorvei, og da ble det litt lettere å gå.

Tilbake på kennelen, gikk alle over hundene sine og sjekket de for flått. Og det ble det funnet masse av!! Har ikke tall på hvor mange vi fant på Issi, og vi fant flere utover i uka!
Mens vi mest hysteriske sjekket for flått, ble det gjort klart til grilling. Alle hadde hatt med grillmat selv, mens vertskapet sørget for tilbehør.
Flere av hundene virket sultne, og lukten av grillmat gjorde ikke saken noe bedre. Issi klarte å snappe til seg en uferdig hamburger fra den ene grillen, men den fikk hun ikke slippe unna med! Jeg fikk tak i henne, og tok den fra henne.

Kenneltreff Juli 2015 026

Kenneltreff Juli 2015 027

Det var en av oppdretterens tidligere valpekjøpere som holdt lynkurset i pelsstell. Det var veldig nyttig, for jeg fant ut at jeg har gjort det meste feil… Men jeg er ikke mer selvhøytidelig enn at jeg glatt kan innrømme det, og be om å få vist hvordan jeg kan gjøre ting bedre og riktig.
Jeg har gjennom årene skjønt at det er mange som ikke tør innrømme at ting gjøres feil, men heller ikke tør stille spørsmål for å lære. Da får jeg gjøre det da! 🙂

Kenneltreff Juli 2015 033

Kenneltreff Juli 2015 035

Da treffet var over, kjørte vi til campingplassen som lå ca 45 min unna, Sanda Camping og Hytteutleie. Koselig plass ved en elv. Enkel standard på de minste hyttene, men den inneholdt alt vi trengte. Vi var uansett så slitne at vi ikke orket å slå på TV’n engang, og Issi slokna på dørmatta.

Det var godt å komme hjem på søndag, og også denne gangen kunne vi vekke eldstemann. 🙂

 

Notice: Tema uten comments.php er foreldet siden versjon 3.0.0 med ingen alternativer tilgjengelig. Vennligst inkluder en comments.php-mal i ditt tema. in /customers/3/2/7/skogensdatter.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4019

Ett svar til “Kenneltreff”

  1. Eldbjørg sier:

    Ser ut som dere hadde en fin og lærerik tur. du er flink til å skrive

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *