Vinyl-lykke!

Tidligere i sommer kom Gubben over et facebook event med overskrift: “Låvesalg – Vinyl”. Videre stod det at det skulle selges 15000 plater til 10,- stykket, og 3000 plater med individuelle priser. Alle sjangere, unntatt klassisk.

Dette var vi enige om at var noe vi måtte få med oss.
Som ihuga fan av 80-tallet, er det alltid noe jeg er på jakt etter, og alltid noe jeg ennå ikke har begynt å samle på.
Og det skulle være denne helga…

Lørdag kom med strålende sol, og litt deilig sensommervarme. Låven befant seg ca 45 min kjøring videre nordover fra oss. Dette viste seg å være på en gård, litt sånn veldig ute på landet. Ved garasjen var det satt opp et bord, hvor familien stekte vafler for å selge til gærne kjøpere. Inne i garasjen var de platene som var individuelt priset. Vi bestemte oss for å begynne der. Der var det sortert alfabetisk, i tillegg til at det var et par kasser med Norsk/Svensk/Dansk musikk. Jeg endte opp med 10 plater fra garasjen, Gubben med 7 plater.

img_7026.jpg

Låven var ikke lenger i bruk som låve, det som opprinnelig muligens hadde vært en stall var gjort om til en pub, og der inne var det kaldt. Men hva gjorde vel det? Langs alle veggene var det stablet kasser fulle av plater oppå stoler, og på to bord-rader midt i rommet var det enda flere kasser! Her var det bare 10,- stykket.

Det var så mye at jeg ikke helt visste hvor jeg skulle begynne. Ikke var vi alene der heller, men jeg fant en ledig plass ved enden av bordet. Jeg fant ut at jeg måtte gå systematisk til verks, så jeg ble stående ved den bord-raden til jeg hadde gått gjennom alle kassene. Gubben gikk litt mer på måfå fra kasse til kasse. Da jeg nærmet meg enden, var jeg i ferd med å bli litt stressa, rett og slett fordi jeg slapp opp for tid! Jeg skulle være et annet sted et par timer senere, og måtte hjem og skifte først.
Jeg sa til Gubben at jeg ville tilbake dagen etter også.

img_7027.jpg

img_7029-1.jpg

img_7030-1.jpg

 

Lørdagens fangst ble slett ikke så verst: 10 plater, individuelt priset, og 27 plater til 10,- pr stk.!

img_7065.jpg

img_7071.jpg

 

Søndagen kom, og formen min var ganske så “dagen derpå”. Siden det var strålende vær, var det perfekt for å gå på langtur med Issi. Jeg ville tilbake til låvesalget, så Gubben kjørte meg opp dit, før han kjørte til Mylla for å gå tur der. Da var klokka ca 12.30.

Låven føltes enda kaldere enn lørdagen, men det var nok pga formen min…
Det var ikke like mange der som dagen før, så nå var det lettere å finne et sted å begynne. Jeg begynte rett og slett ved den første kassa langs med veggen, og det tok ikke lang tid før jeg fant en Thomas Dolby plate! Riktignok ikke den jeg var på jakt etter, men jeg tok den med. Tross alt bare 10,-.  Jeg fant stadig noe interessant, og samla en bunke i en sofa.  Etter hvert dukka det opp en kompisgjeng som også var litt slitne, så det var litt morsomt å høre på dem. Jeg fikk egentlig aldri tak på hva de var på jakt etter, men i hvertfall ikke main stream 80-talls pop…

Gubben kom tilbake ca 15.30, og selv da var jeg ikke ferdig. Det viste seg at det var enda ett rom med plater, et annet sted i låven! Og jeg hadde fortsatt 5 kasser igjen nede i kulda… Heldigvis kom selgeren og sa han skulle være der et par timer til, så vi trengte ikke stresse. Det skulle nemlig egentlig være slutt kl 16…
Jeg pusta letta ut, men prøvde å være rask allikevel. Det gikk forsåvidt greit, for i de siste eskene var det mye skandinavisk 60-/70-talls, gammal country, tysk ompa og en del gamle musikaler. Ikke akkurat i min gate.
Gubben hadde allerede gått gjennom et par kasser i det siste rommet, og funnet noe han ville ha. Det var ikke like mye der som i det store rommet, men allikevel nok å gå igjennom. Da jeg hadde ca 4-5 esker igjen, var jeg så sliten, spesielt i ryggen, at jeg sa stopp. Gubben hadde ikke vært like systematisk, men følte at han hadde gått gjennom det meste. Det var også veldig mange av de samme platene litt overalt, så sjansen for å komme over noe spektakulært i de siste kassene var heller liten.

img_7075.jpg

img_7076.jpg

Oppgjørets time var kommet, og jeg måtte gå i to omganger for å hente alle platene jeg hadde satt til side. Jeg måtte også gå gjennom bunken og dobbeltsjekke at jeg ikke hadde plukka dobbelt. Noen plater ble lagt tilbake, litt pga altfor stygge cover, og noen fordi jeg hadde samme eksemplar med samme katalognummer hjemme. Joda, katalognummer er viktig. Særlig når det kommer til Duran Duran!

Resultat: 74 plater. På søndagen. 37 på lørdagen. 111 plater til sammen!

Hva nå? Nå begynner jobben med å registrere dem. Men det største spørsmålet er hvor jeg skal gjøre av dem…

Notice: Tema uten comments.php er foreldet siden versjon 3.0.0 med ingen alternativer tilgjengelig. Vennligst inkluder en comments.php-mal i ditt tema. in /customers/3/2/7/skogensdatter.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4024

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *