En Obsession for Candy

Jeg er ikke en sånn som bruker hvert ledige sekund jeg har på å saumfare nettet eller platesjappene etter brukte plater, jeg stresser ikke. Men kommer jeg over et platemarked så koser jeg meg i jakten på ‘nye’ plater. Og noen ganger har jeg flaks. Sånn som den helgen på låvesalget, hadde jeg litt flaks, men jeg tror også jeg overså noen plater jeg skulle ha tatt med rett og slett fordi det var for mye der, så jeg ble litt ‘blind’ etter hvert. Glemte å sjekke “Wanted”-lista mi….

La meg skru tiden bittelitt tilbake i tid, til nevnte låvesalg. Vi hadde gått og plukka plater i to dager, og hadde en brukbar stabel hver oss. Rett før Gubben og jeg bestemte oss for at nok var nok, holdt jeg på å blafre raskt igjennom en eske men bråstoppet og bladde noen plater tilbake da hjernen min gjenkjente det øya mine hadde sett; Animotion! De er med i boka Mad World og sangen jeg var på jakt etter, heter “Obsession.”
Den ble opprinnelig skrevet og utgitt av Michael Des Barres i 1981. En særs interessant fyr som har en lang karriere bak seg innen film og musikk, fra “To Sir, With Love” via MacGyver til NCIS og CSI. På midten av 80-tallet overtok han for Robert Palmer som vokalist i Power Station, sideprosjektet til John og Andy Taylor fra Duran Duran. I dag er han blant annet radiovert på “Little Steven’s Underground Garage” på SiriusXM, Channel 21. For øvrig følger også han meg på instagram (uvisst hvorfor?)!
Tilbake til “Obsession.”
Som nevnt over ble den utgitt i 1981 av MDB. I 1983 var den med i en film som het “A Night In Heaven”, hvor en fyr fra et plateselskap hørte den og bestemte seg for å få den spilt inn på nytt med et LA band som het Animotion. De var midt i innspillinga av debutplata si, og Obsession låt egentlig helt annerledes enn det de selv hadde skrevet. Men de spilte den inn, og det viste seg å bli den eneste hiten på den plata. Animotion ga ut flere plater i sin karriere, men Obsession er til dags dato den eneste låta de forbindes med.

Og der var den altså, i en kasse på en låve, og siden jeg bare nesten gikk glipp av den, kunne jeg krysse av på lista.

img_7117.jpg

Den helga fant jeg også andre artister jeg var på jakt etter, men ikke den rette utgivelsen med ønsket sang fra Mad World. Det gjorde derimot Gubben! I en av kassene i det siste rommet vi var i, fant han to Bow Wow Wow plater og den ene, “I Want Candy” var akkurat den jeg var på jakt etter! Han så på meg med et lurt smil og sa at den hadde han funnet til seg selv. Vi får nå se på det, tenkte jeg…

Bow Wow Wow var et britisk band satt sammen av Malcolm McLaren. Samme fyr som sto bak The Sex Pistols. Malcolm var ganske utspekulert, han fikk bandet til Adam and the Ants til å sparke ut Adam, før han tok resten av gruppa for å lage noe nytt. De trengte en vokalist, og på et renseri i nordvest London, fant de 13-årige Annabella Lwin som hadde lørdagsjobb der, og hun sang til radioen som sto på i lokalet (ikke helt ulikt meg til tider, uten at jeg har blitt oppdaget av den grunn…). Med sin bakgrunn som halvt burmesisk, halvt engelsk var hun visstnok perfekt. Bow Wow Wow var født.
Debutplata kom i 1980,  “I Want Candy” kom i 1982 og var egentlig en slags samleplate. Etter å ha sluppet det tredje studioalbumet i 1983; “When The Going Gets Tough, The Tough Get Going” (jada, samme tittel som låta til Billy Ocean noen år senere), ble Annabella sparket etter noens påstander om interne stridigheter. Resten av bandet fortsatte under et annet navn, men oppnådde aldri den samme suksessen igjen.
Det er visst ikke bare-bare å være i musikkbransjen…

Men så var det Gubben og hans platefunn da. Etter at vi kom hjem og kikket gjennom fangsten, nevnte han at han godt kunne tenke seg å gjøre et bytte med meg. Hvis han fikk Kate Bush plata jeg hadde snappet ut av henda hans, kunne jeg få Bow Wow Wow. Hmmm… Jeg gikk med på det, for Kate Bush var ikke så viktig for meg akkurat da og jeg tenkte det ville bli lettere å finne den en annen gang enn å finne igjen Bow Wow Wow.
Nok en låt kunne krysses av på lista, yay!

Til helga er det Ekebergmarkedet, Oslos største utendørs loppemarked, og du skal ikke se bort i fra at vi tar en tur dit. Så får vi se om det blir noen nye funn som kan krysses av, nå mangler jeg tross alt bare 15 sanger…!

img_7118.jpg

Notice: Tema uten comments.php er foreldet siden versjon 3.0.0 med ingen alternativer tilgjengelig. Vennligst inkluder en comments.php-mal i ditt tema. in /customers/3/2/7/skogensdatter.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4019

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *